SPF
cosmetice non-comedogenice, ten curat, fara acnee

Cosmeticele non-comedogenice au formule specifice care se adreseaza tenului predispus a dezvolta acnee. Pentru a identifica cu exactitate ce tip de ten ai, iti recomandam sa mergi la un consult dermatologic. In general, tipurile de ten care au aceasta predispozitie sunt cel gras, cel sensibil si cel mixt, deoarece au o secretie mai mare de sebum.

Produsele non-comedogenice, spre deosebire de cele clasice, au formule special create pentru a nu bloca porii si, implicit, pentru a reduce riscul de a face comedoane si puncte negre. De asemenea, cosmeticele de acest fel contribuie la catifelarea pielii si au rol in facilitarea absorbtiei nutrientilor. Ele actioneaza in vederea echilibrarii nivelului de sebum de la suprafata pielii si ii ofera ingrijire particulara.

Ce inseamna cosmetice non-comedogenice?

Produsele de acest tip au la baza formule ce avantajeaza pielea ale carei glande sebacee produc o cantitate prea mare de sebum. De regula, persoanele cu acest tip de ten intampina dificultati in a mentine un nivel optim de hidratare a pielii fara a se ivi riscul de aparitie a comedoanelor sau a altor imperfectiuni.

Astfel, pentru a mentine pielea sanatoasa, este deosebit de important sa utilizezi produse care se axeaza pe caracteristicile tenului, iar in acest caz este vorba despre cosmetice non-comedogenice. Mai exact, acestea sunt cele care nu blocheaza porii si nu predispun tenul la acnee, puncte negre si alte probleme ce au legatura cu blocarea porilor.

Acneea se formeaza atunci cand o cantitate prea mare de sebum interactioneaza cu bacteriile de la suprafata pielii. Substantele combinate astupa porii, iar acest lucru duce la formarea comedoanelor inchise si deschise la culoare, precum si a pustulelor.

Produsele non-comedogenice nu sunt intotdeauna eficiente pentru prevenirea acneei, dar pot ajuta la mentinerea porilor neastupati, iar in acest mod se reduce riscul de aparitie a tipului de acnee care este declansata de bacterii. [1]

Avantajele utilizarii lor in rutina de intretinere a tenului

Cosmeticele non-comedogenice au mai multe avantaje, iar unul dintre cele mai importante este ca au rol in mentinerea porilor neastupati, fapt ce reduce riscul de aparitie a acneei. Iata si alte avantaje:

  • Controleaza excesul de sebum in cazul persoanelor care au tenul gras;
  • Au textura usoara, iar in componenta lor nu intra, de obicei, parfumuri intense, care pot sensibiliza pielea;
  • Pot fi utilizate nu doar pe tenul gras, ci si pe cel normal, mixt sau sensibil;
  • Nu priveaza pielea de hidratarea necesara, iar ingredientele actioneaza in profunzime, nu doar la suprafata;
  • In general, contin ingrediente care hranesc in profunzime pielea si o calmeaza, iar textura pielii devine mai catifelata si neteda.

Cum alegi cosmeticele non-comedogenice?

Proprietatile pe care le au aceste produse constau in reducerea iritatiei, a luciului si a iritatiei, in timp ce ofera hidratare corespunzatoare fara a provoca exces de sebum, lasand tenul proaspat si radiant.

Unele persoane sunt de parere ca, daca au tenul gras, nu au nevoie de un produs hidratant, fapt care este eronat. Asa cum se intampla si in cazul celorlalte tipuri de ten, cel gras necesita o hidratare adecvata pentru a isi putea mentine un aspect sanatos.

Un aspect deosebit de important de retinut este ca, pentru o astfel de piele, nu sunt eficiente toate tipurile de produse hidratante. Trebuie sa alegi unul cu formula special creata pentru necesitatile tipului de ten gras.

In general, este nevoie de o perioada de testare inainte de a introduce un produs in rutina de ingrijire, pentru a determina daca produsul pe care il folosesti se pliaza pe particularitatile pielii tale. Verifica daca perioada de testare este inscrisa pe ambalaj.

Produsele non-comedogenice se caracterizeaza prin faptul ca nu astupa porii, iar atunci cand sunt folosite conform instructiunilor de pe ambalaj sau dupa indicatiile medicului dermatolog, actioneaza in mod benefic asupra tenului. Iata care sunt criteriile de care iti recomandam sa tii cont atunci cand le alegi:

Acorda atentie etichetei

De obicei, produsele non-comedogenice au inscriptii pe etichete unde se precizeaza natura lor. Astfel, achizitioneaza produsele pe care este precizat ca sunt non-comedogenice, ca nu astupa porii.

Icon cosmetice non-comedogenice

Verifica ingredientele

Unele ingrediente au rol in reducerea sau gestionarea acneei usoare, motiv pentru care trebuie sa se afle pe etichetele cosmeticelor non-comedogenice:

Pentru hidratare, iti recomandam ingrediente blande cu tenul, precum ceramidele si acidul hialuronic.

Observa textura produselor

Se recomanda sa incerci produse destinate testarii, pentru a observa ce textura au. Cosmeticele de ingrijire care sunt pentru tenul gras trebuie sa contina formule usoare, apoase, care sa fie asimilate cu usurinta de piele. Evita produsele grase, intrucat sunt comedogenice, adica duc la astuparea porilor.

Evita produsele parfumate

Atunci cand un produs de ingrijire are in componenta sa parfum, poate duce la iritarea tenului, iar tenul gras este predispus la probleme dermatologice, tocmai prin faptul ca porii sai se blocheaza cu usurinta, cand nu se utilizeaza produsele adecvate. Alege sa utilizezi cosmetice hipoalergenice, fara parfum.

Opteaza pentru produse din aceeasi gama

Produsele din aceeasi gama se completeaza reciproc si acopera mai multe necesitati ale pielii. Impreuna, contribuie la nivelul optim de sanatate a pielii si la diminuarea imperfectiunilor. Astfel, iti recomandam sa utilizezi mai multe produse din aceeasi gama sau chiar o gama completa.

Ingrijirea si hidratarea tenului cu produse din aceeasi gama Cerave Gel de Curatare Spumant Pentru pielea Normala si Grasa si Crema hidratanta pentru fata AM cu SPF pentru pielea normala si

Sfaturi de utilizare a produselor non-comedogenice pentru intretinerea tenului

Pentru a-ti mentine pielea sanatoasa, este necesar sa adopti o rutina de ingrijire care sa fie adaptata tenului tau. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

Curata in profunzime

Foloseste un produs de curatare, de pilda, un gel spumant, atat dimineata, cat si seara. Curatarea tenului reprezinta un pas esential in orice rutina de ingrijire. [2].

Aplica un produs specific afectiunii dermatologice

In cazul in care te confrunti cu o afectiune dermatologica, utilizeaza un produs care ajuta la ameliorarea problemei respective, cum este, de exemplu, acneea sau liniile fine. De regula, pentru acnee se recomanda cosmetice de ingrijire ce au in compozitie peroxid de benzoil sau acid salicilic, iar pentru liniile fine, retinol. [2]

Important de retinut! Consulta medicul dermatolog inainte de a folosi un astfel de produs, pentru a te asigura ca este potrivit pentru afectiunea dermatologica pe care o ai.

Hidrateaza

Hidratarea tenului este importanta si in cazul tenului gras, de aceea nu trebuie sa omiti acest pas atunci cand adopti rutina de ingrijire. Opteaza pentru o crema non-comedogenica ce are efect hidratant. Asigura-te ca aplici o crema hidratanta fara alcool si parfum, pentru a reduce riscul de producere a iritatiilor.

Caracteristicile pe care este indicat sa le ai in vedere cand alegi crema hidratanta:

  • Sa aiba textura lejera;
  • Sa fie fluida, pe baza de apa;
  • Sa nu aiba in compozitie uleiuri comedogenice.

Foloseste make-up specific

In cazul in care doresti sa te machiezi, utilizeaza produse speciale pentru tenul gras, de pilda, un fond de ten non-comedogenic sau o pudra non-comedogenica, ambele fiind potrivite ca baza.

Nu omite produsele cu SPF

Indiferent de anotimp, produsele cu factor de protectie solara (SPF) sustin bariera de protectie a pielii impotriva razelor ultraviolete. Este important sa alegi un produs cu SPF non-comedogenic.

Daca nu stii cu certitudine ce tipuri de cosmetice non-comedogenice ti se potrivesc, discuta cu un medic dermatolog. Acesta iti va face recomandari in functie de caracteristicile pielii tale si te va ajuta sa iti alcatuiesti o rutina de ingrijire personalizata.


Date revisited: Aug, 2024

Message
Download Chrome