SPF
Retinolul, un derivat al vitaminei A, exfoliaza bland pielea pentru a reduce aspectul porilor si al semnelor post-acneice.

Retinol - Afla mai multe​

  • Retinolul si vitamina A nu sunt acelasi lucru, dar sunt inrudite. Toti retinoizii, inclusiv retinolul, sunt derivate ale vitaminei A.
  • Este posibil sa apara o descuamare usoara sau inrosire a pielii cand incepi sa introduci retinolul in rutina ta. Daca apar efecte secundare sau iritatii, este recomandat sa diminuezi frecventa de aplicare pana cand pielea se adapteaza. De exemplu poti aplica un serum cu retinol la fiecare a treia seara initial, apoi la fiecare a doua seara, iar in final in fiecare seara, pe masura ce toleranta pielii creste. La aplicarea retinolului, este important sa eviti contactul cu ochii si buzele.​
  • Retinolul si vitamina C sunt benefice pentru orice rutina de ingrijire a pielii impotriva imbatranirii. Aplicarea unui serum cu vitamina C dimineata ofera pielii luminozitate si protectie antioxidanta impotriva factorilor agresori ai mediului. Aplicarea unui serum cu retinol seara ajuta la imbunatatirea aspectului liniilor fine, ridurilor, texturii pielii, porilor si a semnelor post-acneice. Utilizate impreuna, retinolul si vitamina C ofera solutii de ingrijire a pielii ce adreseaza multiple probleme ale tenului.​
  • Retinolul poate fi utilizat in siguranta impreuna cu o varietate de alte ingrediente pentru ingrijirea pielii, dar este important sa evitam utilizarea prea multor ingrediente exfoliante pentru a preveni iritatiile pielii. Retinolul poate completa, de asemenea, acidul salicilic care ajuta la redefinirea texturii pielii.
  • Retinolul ajuta la ameliorarea aspectului liniilor fine si a ridurilor in mai multe moduri. In primul rand, exfolierea sa blanda ajuta la netezirea si catifelarea suprafetei pielii. Prin reducerea acumularii de celule moarte, retinolul ajuta de asemenea la obtinerea unui ten mai radiant si sanatos, cu linii fine si riduri mai putin vizibile.
  • Retinolul este frecvent intalnit in produsele pentru ingrijirea pielii. Este recomandat sa folosesti un serum cu retinol seara, deoarece acest ingredient se descompune atunci cand este expus la lumina soarelui ceea ce reduce eficienta sa. Daca apar uscaciune sau iritatii la inceputul utilizarii retinolului, redu frecventa aplicarii pana cand pielea se adapteaza.
  • Retinolul stimuleaza procesul natural de exfoliere a pielii si faciliteaza indepartarea celulelor moarte ale pielii, ceea ce ajuta la redefinirea suprafetei pielii.
  • Utilizarea zilnica a cremei de protectie solara este o parte esentiala a oricarei rutine de ingrijire a pielii. Pe langa aplicarea protectiei solare in fiecare zi, 365 de zile pe an, este important sa o aplicam cel putin la fiecare doua ore in timpul perioadelor de expunere prelungita la soare. Atunci cand folosim retinol, trebuie sa acordam atentie deosebita protectiei solare.
  • Retinolul ajuta la prevenirea acumularii de celule moarte in piele si este benefic pentru oricine doreste sa-si imbunatateasca tonusul si textura pielii, inclusiv sa amelioreze schimbarile vizibile datorate procesului natural de imbatranire a pielii sau semnele post-acneice. In ceea ce priveste combaterea semnelor imbatranirii, actiunea exfolianta a retinolului il face un ingredient eficient pentru imbunatatirea aspectului liniilor fine si a ridurilor, a texturii pielii si luminozitatii pielii. Retinolul ajuta, de asemenea, la ameliorarea semnelor post-acneice care raman dupa ce cosurile s-au vindecat si pielea s-a refacut. In plus, s-a demonstrat ca reduce vizibilitatea porilor si revigoreaza tonusul si textura generala a pielii.
  • Efectul exfoliant al retinolului ajuta la imbunatatirea aspectului semnelor post-acneice favorizand indepartarea celulelor deteriorate.
  • Retinolul face parte din familia de ingrediente pentru ingrijirea pielii numita - retinoizi. Desi majoritatea retinoizilor sunt medicamente care necesita prescriptie medicala, serumurile cu retinol nu au nevoie de aceasta. Formulele cu retinol sunt adaptate pentru a reduce problemele legate de imbatranirea pielii, cum ar fi liniile fine si ridurile, precum si textura pielii, aspectul general al pielii, al porilor si al semnelor post-acneice.
  • • Baumann, L. (2015) Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (pp.306-310). New York: McGraw-Hill Medical
Message
Download Chrome