SPF

MITUL #1: Nu ar trebui sa-ti hidratezi pielea daca ai acnee.

Daca pielea ta este mai grasa, asa cum este adesea pielea cu tendinta acneica, este posibil sa crezi ca hidratarea nu va face decat sa inrautateasca situatia. ​

Daca nu-ti hidratezi pielea aceasta poate deveni deshidratata, ceea ce o poate determina sa produca sebum (ulei) in exces, in incercarea de a compensa. Productia de sebum in exces poate bloca porii si poate conduce la aparitia imperfectiunilor. Pentru a mentine hidratarea fara a agrava acneea, foloseste creme hidratante lejere, non-comedogenice, formulate special pentru pielea cu tendinta acneica. ​

Clear it up like a derm

MITUL #2: Ai nevoie de produse puternice pentru a curata pielea. ​

Clear it up like a derm

Daca ai imperfectiuni la nivelul pielii, este posibil ca impulsul tau sa fie sa folosesti cat mai multe ingrediente impotriva acneei pentru a-ti curata rapid pielea.

Dar mai puternic nu inseamna mai bun. Cand vine vorba de o piele cu tendinta acneica, uneori mai putin inseamna mai mult si, contrar opiniei generale, o senzatie de disconfort a pielii in timpul spalarii nu este un lucru bun. Produsele CeraVe pentru pielea cu tendinta acneica sunt dezvoltate impreuna cu medicii dermatologi pentru a ajuta la reducerea imperfectiunilor, fara a afecta bariera protectoare a pielii.

MITUL #3: Acneea este cauzata de o piele murdara.

De multe ori, atunci cand oamenii au un ten cu tendinta acneica, presupun ca acest lucru inseamna ca pielea lor este murdara si recurg la exfolieri dure pentru curatarea pielii.

Cu toate acestea, spalarea excesiva poate duce la afectarea barierei pielii si la aparitia imperfectiunilor. Nu murdaria provoaca acnee, ci blocarea porilor din cauza excesului de sebum, a celulelor moarte ale pielii si a bacteriilor. Pentru o ingrijire eficienta, spala-te pe fata de doua ori pe zi cu un produs de curatare delicat, care nu usuca, conceput pentru pielea cu tendinta acneica.

Clear it up like a derm

REZULTATE REALE*

*după 8 săptămâni de utilizare

Clear it up like a derm

Reduce si previne formarea de noi imperfectiuni

Clear it up like a derm

Reduce aspectul semnelor post-acneice​

Clear it up like a derm

Reduce aspectul porilor​

Rutina de ingrijire pentru tenul cu tendinta acneica​

Routine

Pasul 1:
Gel de Curatare Spumant Anti-Imperfectiuni cu 2% Acid Salicilic​

Gel spumant cu acid salicilic potrivit pentru tenul cu tendinta acneica

Cleanse like a derm

Pasul 2:
Gel Anti-Imperfectiuni cu AHA si BHA

Gel pentru reducerea imperfectiunilor

Cleanse like a derm

Pasul 3:
Crema Hidratanta pentru Fata A.M. SPF 50

Hidrateaza si calmeaza pielea, in timp ce protejeaza bariera naturala a pielii

Produsele noastre pentru tenul cu tendinta acneica

Cleanse like a derm

Gel Anti-Imperfectiuni cu AHA si BHA

Gel pentru reducerea imperfectiunilor

Cleanse like a derm

Serum Anti-Semne cu Retinol

Serum cu Retinol incapsulat pentru reducerea aspectului semnelor post-acneice

FAQs

  • Dupa cum am mentionat mai devreme, acneea apare atunci cand porii tai sunt blocati de sebum, celule moarte ale pielii si (in unele cazuri) bacterii. Daca ai pielea grasa sau un istoric familial de acnee, este posibil sa fii mai predispus(a) la aceasta problema a pielii. Alti factori care pot contribui la aparitia sau agravarea acneei includ conditiile meteo in climatele umede, fluctuatiile hormonale si practicile necorespunzatoare de ingrijire a pielii (cum ar fi scarpinatul pielii).


    Utilizarea produselor cosmetice grase, care blocheaza porii, poate duce, de asemenea, la aparitia eruptiilor de acnee in unele cazuri. Acest tip de acnee are chiar propriul nume: acnee cosmetica. Desigur, acestea nu sunt toate cauzele acneei. Acneea este o problema complexa a pielii si poate fi influentata de o gama larga de factori interni si externi.

  • Nu este doar in imaginatia ta: Stresul iti poate afecta pielea. Desi nu este o cauza directa a acneei, stresul poate actiona ca un obstacol in calea pielii curate. Atunci cand esti stresat(a), corpul tau elibereaza diversi hormoni, inclusiv androgeni si cortizol - ambii pot determina pielea sa produca exces de sebum. Si, dupa cum am mentionat mai devreme, excesul de sebum poate bloca porii si poate intensifica aparitia acneei.
  • Exista mai multe tipuri diferite de acnee, dar cele mai frecvente tipuri includ puncte negre, puncte albe, cosuri, papule, noduli si chisturi. Acneea comedoniana, cum ar fi punctele negre si punctele albe, apare atunci cand porii se infunda cu sebum si celule moarte ale pielii. Daca porul este deschis, continutul se va oxida, ducand la un comedon inchis (sau un punct negru). Daca porul este inchis, se va dezvolta un punct alb.

    Atunci cand bacteriile patrund in porul infundat, pot aparea forme mai complicate de acnee - acele cosuri, pustule si noduli suparatori. In cele din urma, exista acneea chistica, care este in general considerata cea mai dificil de tratat. Acest tip de acnee face ca chisturile pline de lichid sa se dezvolte adanc in piele si necesita, in general, expertiza unui medic dermatolog pentru a fi tratata eficient.

  • Poate ca te gandesti la acnee ca la o problema a pielii adolescentilor, dar adevarul este ca oricine poate suferi de acnee. De fapt, un studiu realizat de Journal of the American Academy of Dermatology a aratat ca peste 42% dintre adultii cu varsta de 20+ ani sufera de eruptii de acnee.2  Asadar, daca ai eruptii mult dupa varsta adolescentei, nu te ingrijora: nu esti singur(a). Pe langa asta, eruptiile la adulti pot fi gestionate. Daca intampini dificultati pentru a tine acneea sub control la varsta adulta, consulta un medic dermatolog pentru ajutor. 
  • Unul dintre cele mai comune ingrediente din produsele fara prescriptie medicala pentru ingrijirea pielii acneice este acidul salicilic.  Acidul salicilic este un beta-hidroxi acid care ofera o exfoliere delicata si ajuta la imbunatatirea aspectului tenului acneic. Acest ingredient se regaseste in formulele produselor CeraVe anti-imperfectiuni, avand un efect bland, dar eficient pentru pielea cu tendinta acneica. Daca nu esti sigur ce ingrediente sa alegi, consulta un medic dermatolog pentru a te indruma in directia corecta.
  • Petele maronii care apar dupa o eruptie de acnee sunt cauzate de o productie excesiva de melanina, pigmentul natural al pielii. Cunoscute sub denumirea de pete post-acneice (sau, mai formal, hiperpigmentare post-inflamatorie), aceste pete sunt deosebit de frecvente in randul persoanelor cu pielea mai inchisa la culoare si pot face ca obtinerea unui aspect uniform al pielii sa para o provocare.


    Pentru a te ajuta in acest proces, poti include in rutina ta de ingrijire de seara CeraVe Serum Anti-semne cu Retinol. Formulata cu retinol incapsulat, extract de radacina de lemn dulce si 3 ceramide esentiale, aceasta formula delicata te ajuta sa ai un ten mai neted si sa mentii sanatatea barierei de protectie a pielii.  

  • Atunci cand ai un cos mare si inflamat, poate fi foarte tentant sa il spargi. Dar acest lucru poate face mai mult rau decat bine. Nu numai ca scoaterea cosurilor va face mai predispusa pielea la aparitia semnelor post-acneice, dar iti poate si agrava acneea, deoarece bacteriile de pe maini se pot raspandi pe piele. In schimb, ai grija de eruptiile acneice cu un produs bland si eficient, cum ar fi Gelul Anti-imperfectiuni cu AHA si BHA de la CeraVe. Aplica un strat subtire pe pielea curata si uscata 1 data/zi, seara, pentru a reduce imperfectiunile si a te bucura de un aspect neted al pielii.
Message
Download Chrome